Даваме безвъзмездно стадион «Плевен» на Спартак 1919 АД, без дружеството да го е поискало с писмена молба за намерение?

24.04.2013 20:15

sesia

Да се учреди безвъзмездно право на ползване върху имоти, частна общинска собственост – спортно игрище, тренировъчно игрище и стадион «Плевен» на ПФК Спартак 1919 АД. Това ще предложи на сесията на местния парламент на 25, четвъртък, кметът проф. Стойков. Идеята е това да стане за срок от 5 години, като разходите, свързани с подготовката и провеждането на официални футболни мачове, както и консумативните разходи, данък сгради и такса битови отпадъци за имотите да са за сметка на дружеството.
Предложението бе обсъдено в Спортната комисия към местния парламент, където обаче представителите на Община Плевен потвърдиха, че няма официално писмено искане от дружеството. Факт, меко казано, странен, с оглед на сериозността на решението, което предстои да гласуват съветниците.
Близки до кмета Стойков съветници, обаче, намекнаха, че предложението може да бъде изтеглено, още преди да се гласува дневния ред на сесията. Това едва ли ще е изненада за тези плевенчани, които следят отблизо работата на Общинския съвет, и знаят, че подобни гафове се превърнаха в практика за администрацията на проф. д-р Д. Стойков, дмн.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: