Три златни медала за каратеките на КБИ „Петромакс” на Националното първенство в Сливен

23.04.2013 14:19

karate

Спортна Зала „Васил Левски” в Сливен и Карате Клуб „Аякс” посрещнаха близо 300 състезатели от 27 карате клуба от страната на 20-ти април за Националното първенство за деца и младша възраст, за всички дисциплини – индивидулани и отборни, ката и кумите – част от редовния спортно-състезателен календар на Българската Национална Карате Федерация за 2013 година. Лъвчетата на Плевенския КБИ „Петромакс”, повечето от които възпитаници на Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен, със спорт карате, извоюваха 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови титли.
В категория до 52 кг. Станислав Цанов се окачи с бронзов медал, трети след състезател на домакините и на софийския КК „Никон”. Цанов реши да изиграе и няколко кати в дисциплина ката индивидуално и се класира на пето място. При момичетата, добро представяне направи бронзовата медалистка Виктория Росева, която се класира трета след състезатели на КК „Странджа” и КК „Будо” в категория над 50 кг.
При клубния финал за категория до 50 кг. при момичетата шампион на категорията стана Ивет Горанова, а вицешампион – съотборничката й Йоанна Иванова. Ивет Горанова, подобно на съотборника си Станислав, мери сили и в дисциплина ката индивидуално, където надви опоненти от КК „Спартак Плевен”, КК „Калоян” и КК „Аида Нет Вадо Рю”, но загуби на финал от предсатвителка на КК „Самурай”, което я направи вицешампион на дисциплината.
При родените 2001-ва година отлично представяне направи Теодор Димитров – шампион на категория до 52 кг. Златни медали и шампионска купа за отбора на клуба за дисциплина ката отборно изваюваха Йоанна Иванова, Ивет Горанова и Виктория Росева.
КБИ „Петромакс” се готвят за домакинство и участие в третия по ред турнир по карате „Купа на Община Червен Бряг”, който ще бъде проведен в спортна Зала „Червен Бряг” на 28-ми април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: