Първи уроци по ориентиране за второкласниците от СОУ «Иван Вазов»

22.04.2013 7:43

vazov1

На 19 април второкласниците от ПИГ при СОУ «Иван Вазов» – Плевен имаха занятия по спортно ориентиране в паркова местност, в близост до СОУ «Христо Смирненски». Това е и дейност по европейския проект «Повече дървета? Да, моля!», по който работят учениците и учителите от начален етап. Учителите Красимира Найденова, Наталия Игнатова и Олег Маринов участваха със своите възпитаници на минисъстезанието по спортно ориентиране със съдействието на Клуб по ориентиране «Север» към ТД «Кайлъшка долина», гр. Плевен. Подкрепа и съдействие за осъществяване на инициативата оказа инструкторът по спортно ориентиране Милен Гургуров, бивш ученик на СОУ «Иван Вазов», родител на второкласничка, която вече е печеливш състезател по ориентиране – Вилияна Миленова.
Второкласниците слушаха с интерес разказа за този спорт. От Клуба по ориентиране дойдоха още помощници, треньори и настоящи състезатели – Пламен Райков и Иван Димитров, които помогнаха при поставяне на старт, финал и контролни точки.

vazov2
И състезанието за второкласниците в парка започна. Всеки, който перфорира своя талон на контролните точки и стигна до финала, получи сладка награда. Това също беше стимул и всеки се стараеше да е бърз, съобразителен и да покаже своя талон на треньорите.
На децата им хареса този необикновен ден за спорт на открито, сред природата. Те вече знаят – ориентирането е една забавна и активна почивка. Непринудено се учат да бъдат наблюдателни, да умеят да се ориентират във всякаква обстановка. Убедени са, че този спорт носи положителни емоции.
Паркът е с множество широколистни дървета, които вече са се разлистили. Децата гледаха да не нанасят повреди, защото трябва да има повече дървета, както е мотото на европейския проект по програма «Коменски». В него са включени и нашите малки състезатели. Заедно с хубавите минути в урока състезание сред природата, една част от децата вече имат желание да посещават и други часове по спортно ориетиране към клуба.
Информация и снимки: СОУ «Иван Вазов» – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: