Днес ЦДГ „Иглика” в Плевен стана на 50 години

22.04.2013 18:59

zdg4

Днес ЦДГ „Иглика” в Плевен тържествено отбеляза 50 години от създаването си в присъствието на много гости – бивши учителки, директорки на детски учебни заведения, родители. В словото си за юбилея директорката на „Иглика” Диана Димитрова запозна присъстващите с историята на градината, с това – защо носи името на едно от първите цветя на пролетта и кой е кръстника на учебното заведение, с работата и успехите на преподавателския състав. В момента тук 12 преподаватели се грижат за 163 деца.

zdg3
След отслужения от отец Петко водосвет за здраве и благоденствие, малките възпитаници на ЦДГ „Иглика” тържествено изнесоха знамето на градината, което бе осветено по време на тържеството. Последваха изпълнения на различни групи и състави, а накрая в една от стените на градината бе вградено специално послание, което ще бъде отворено през 2038 г., когато „Иглика” ще навърши 75 години.

zdg2
На 50-годишния юбилей е посветен и традиционният годишен концерт на възпитаниците на детското заведение, който ще бъде на 14 май в Драматичния театър.

zdg1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: