Основно роми са извършителите на кражби в Мечка, Коиловци и Бръшляница

20.04.2013 7:06

mvrpleven

На територията на селата Мечка, Коиловци и Бръшляница /както и на територията на всички малки населени места в Областта/ преобладаващи са престъпленията против собствеността на гражданите, като основно предмет на посегателство са домашни животни, кабели, ел.машини и уреди, метални вещи, храни, техника, пари и др. Потърпевши лица са основно възрастни хора, които не са в състояние да осъществят адекватна защита или сигнална реакция, както и необитаеми частни домове. От разкритите престъпления против собствеността в посочените села, като извършители са установени основно лица от ромски произход, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.
През 2012 година на територията на с. Мечка са регистрирани 47 сигнала за извършени престъпления, от които 14 са прекратени от прокуратурата /11 са прекратени по маловажност и 3 поради липса на престъпление/, 14 от престъпленията са разкрити, а по 19 престъпления работата по установяване на извършителите продължава.
От началото на 2013 година до днес на територията на Мечка са регистрирани 9 сигнала за извършени престъпления /ЗМ/, от които един е прекратен по маловажност от прокуратурата, 2 от престъпленията са разкрити, а по 6 престъпления работата по установяване на извършителите продължава.
През април 2012 г. в село Мечка е монтирана система за видеонаблюдение, чието предназначение е намаляване на кражбите и ограничаване на нарушенията на обществения ред. Предприетите мерки са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село и това е част от приоритетите на ръководството на МВР. Монтираните камери в с. Мечка дават резултат, като при регистрирани 28 сигнала за извършени кражби през периода 01.01-19.04.2011 година, за същия период, но на 2012 година сигналите са 9 броя, а за периода на 2013 са 6 броя.
През 2012 година на територията на с. Коиловци са регистрирани 37 сигнала за извършени престъпления /ЗМ/, от които 21 са прекратени от прокуратурата /17 са прекратени по маловажност и 4 поради липса на престъпление/, 4 от престъпленията са разкрити, а по 12 престъпления работата по установяване на извършителите продължава.
През периода 01.01-19.04.2013 год. на територията на с.Коиловци са регистрирани 14 сигнала за извършени престъпления /ЗМ/, от които 6 са прекратени по маловажност от прокуратурата, 1 от престъпленията е разкрито, а по 7 престъпления работата по установяване на извършителите продължава.
През 2012 година на територията на с. Бръшляница са регистрирани 36 сигнала за извършени престъпления /ЗМ/, от които 17 са прекратени /14 са прекратени по маловажност от прокуратурата и 3 поради липса на престъпление/, 5 от престъпленията са разкрити, а по 14 престъпления работата по установяване на извършителите продължава.
През периода 01.01-19.04.2013 год. на територията на с. Бръшляница са регистрирани 10 сигнала за извършени престъпления /ЗМ/, от които 3 са прекратени по маловажност от прокуратурата, 2 от престъпленията са разкрити, а по 5 престъпления работата по установяване на извършителите продължава, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: