Приключи изпълнението на строително-монтажни дейности по основен ремонт на улици в града

19.04.2013 7:48

Приключи изпълнението на строително-монтажни дейности по основен ремонт и изграждане на уличната мрежа в Плевен с финансиране от целевата субсидия през 2013 г. на обекти: ул.”Българска авиация” в участъка от ул.”Васил Левски” до ул.”Ив.Миндиликов” – подмяна пътни бордюри, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, отводнителни съоръжения; улица в жк ”Сторгозия” от бл.6 към ДКЦ-ІІІ – подмяна пътни бордюри, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, отводнителни съоръжения, информират от Пресцентър на Община Плевен.

remonti
Първият етап от изграждането на улица “Иван Миндиликов” в участъка от жп гара до бул.”Г.Кочев” беше изпълнен с финансиране от дългосрочния общински заем от 2011 г. Строителството е на стойност 952 408,15 лв. с ДДС. Дейностите включват отводняване на предгаровия площад, асфалтобетонова настилка, нови бетонови бордюри и тротоарна настилка от бетонови плочи.
В експлоатация беше въведена и светофарната уредба на ул. „Иван Миндиликов“ до Автогара Плевен, която регулира движението на пътните превозни средства и пешеходците на кръстовището до сградата на автогарата и на пешеходната пътека срещу входа на жп гара Плевен. До завършване строителството на ул. „Иван Миндиликов“ и свързването и с бул. „Георги Кочев“ светофарната уредба ще работи в режим на жълта мигаща светлина, информират от Пресцентър на Община Плевен.
Управлението на подаваните сигнали, регулиращи кръстовището е автоматично, а на пешеходната пътека – от пресичащите пешеходци чрез подаване на заявка за зелен сигнал от бутони, монтирани на светофарните стълбове. Сигналите, регулиращи кръстовището, и тези на пешеходната пътека са синхронизирани. Монтираните светофарни съоръжения са от най-висок клас енергоспестяващи с обща инсталирана мощност – 480 вата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: