Педагози от СОУ „Иван Вазов” представиха Плевен в Португалия

17.04.2013 12:37

vazov1

От 8 до 12 април 2013 година в град Baiao, Португалия, се проведе втората мобилност по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!” по програма „Коменски”, в който партньор от България е плевенското СОУ „Иван Вазов”. В португалския град беше екип от двама учители – Милена Борисова, главен учител в начален етап, и Росица Георгиева, старши учител по английски език.

vazov2
Португалското градче е послещнало група учители от осем държави, които са се запознали както с красивата природа на малкото планинско градче, така и с културното му наследство
Най-много колегите от партньорските държави са впечатлени от училището, в което учат ученици от 1 до 12 клас. То е ново и много модерно, със специална стая за почивка на учителите, просторни кабинети и класни стаи, ученически стол, спортна зала. Учителите от Плевен са са изненадали с прекрасни мартеници малките ученици. В благородническа къща от 18 век е имало вечеря, на която всяка държава – партньор е представила традиционна и типична храна.
Една от последните предвидени задачи по проекта е обсъждане и приемане на регламент за участие в заключителния мюзикъл по проекта, който ще се състои в Чехия през 2014 г. Всяка страна трябва да представи в рамките на 5 минути песни, танци, диалог на английски език, информират от СОУ „Иван Вазов”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: