Лекции, публични дискусии, изложби и концерти в „Месец на ЕВРОПА”

16.04.2013 14:59

europa

Зам. областният управител Тошко Гетов откри днес пресконференция по повод месеца на Европа. Той представи пред журналисти инициативата за провеждане на публични прояви за запознаване на българските граждани с правата им като граждани на ЕС – „Месец на ЕВРОПА” (април – май 2013 г.), които се организират в рамките на работната програма за 2013 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Тази година кампанията е във връзка с отбелязване на Годината на гражданите 2013 г.
Поредицата от културни и информационни събития ще продължи до 9 май 2013 г., като заключителната фаза ще бъде свързана с отбелязване „Деня на Европа”. Лекции, публични дискусии, изложби и концерти, посветени на ЕС и правата на гражданите, филм за Европейския съюз са фокусирани върху европейска тема.От страна на администрацията на Министерския съвет са предоставени пакети информационни материали, както и филм за ЕС. Изработен е плакат на кампанията, информират от Пресцентър на Областна администрация-Плевен.
Представители на читалищата НЧ „Искра 1907”, с. Гиген, Община Гулянци, НЧ „Народно съзнание 1897”, с. Бреница, Община Кнежа, НЧ „Асен Златаров 1921”, с. Сухаче, Община Червен бряг, „Напредък 1871”, гр. Никопол, Община Никопол и НЧ „Христо Ботев 1959, гр. Плевен, Община Плевен и Областен информационен център представиха конкретните инициативи, които са планирали за „Месец на ЕВРОПА”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: