Скандал в Пелишат. Новият кмет на селото гордо развя пред кметството знамето на ПП ГЕРБ!

15.04.2013 13:50

Дни след като спечели с един глас повече от необходимите, частичните избори за кмет в плевенското село Пелишат на 7 април, кандидатът на ПП ГЕРБ Петър Йочев и вече кмет на плевенското село, гордо окичи до сградата на кметството знамето на партията…

pelishat
Припомняме, че на изборите, при действителни бюлетини – 467 и недействителни – 10, за Йочев гласуваха 234 от имащите право на глас, тоест точно толкова, колкото са му били необходими при тази ситуация, за да вземе кметския пост в селото от Плевенска община. Втори остана кандидатът на ПП Гергьовден Елко Савов с 136 гласа, а трета – номинираната от БСП Кунка Маринова. Избирателната активност бе 82,6%.
Интересен, обаче, е фактът, че към 451 избиратели с право на глас по постоянен адрес, са били регистрирани още 131, имащи правото да гласуват там, според разпоредбите на закона, даващи това право да упражняват и хора, временно пребиваващи в населеното място.

pelishat1
И накрая Плевен за Плевен се обръща към РИК-Плевен: Дами и Господа, оправдайте заплатите си, получени от нас, данъкоплатците! На първо време се самосезирайте и разгледайте случая! Допускаме, че снимката е достатъчна, за да разпознаете политическия елемент, сиреч – знамето със символа на ПП ГЕРБ….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: