Ривър Плейт е вторият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2013 година

14.04.2013 17:49

Shampionite

Ривър Плейт е вторият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2013 година. Отборът завоюва титлата в Плевен след седем поредни победи. На финала шампионите надвиха Респект с 2:0 в динамичен и интересен двубой. Решителният мач протече с леко надмощие на „Ривър Плейт“, които отбелязаха головете на победата през първото полувреме. По този начин „Ривър Плейт“ си спечели правото да играе на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2013 през юли. Отборът ще представя Плевен и ще се бори за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу професионалния шампион на България по футбол за сезон 2012/2013.
На трето място завърши отборът на „Веселата къща“. „Талант на турнира“ стана Сергей Стефанов от „Monasite”. Той привлече вниманието на спортните специалисти на Ариана със своите качества и умения на терена. Сергей Стефанов ще се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона на България за сезон 2012/2013.
Голмайстор на Ариана Аматьорска Лига Плевен стана Георги Каменов от „Ривър Плейт“ с 5 отбелязани попадения. За „най-добър вратар” бе определен Илиян Харалампиев от „Ривър Плейт”. Наградата за „феърплей” получи Благовест Петков от състава на „МИКЕЛЕ“.
95 мача бяха изиграни по време Ариана Аматьорска Лига в Плевен. 95 отбора с 950 аматьори се състезаваха за титлата в града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: