Проф. д-р Константин Койчев бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен

12.04.2013 17:19

velina2

С Решение на Академичния съвет от 4 април академичната общност единодушно прие издигнатата от Факултет „Медицина” номинация за присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен на проф. д-р Константин Койчев. Проф. Койчев бе удостоен с престижната академична награда за изключителни научни постижения в областта на анатомията, хистологията и оториноларингологията, както и за цялостен принос за основаването и развитието на висшето медицинско училище в града на тържествена церемония днес в зала „Амброаз Паре”. Тя бе връчена от неговия студент и сегашен ректор на МУ-Плевен проф. Томов. След церемонията проф. д-р Константин Койчев, Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, изнесе лекция на тема: „Основи на слуховата рецепция и терапия на глухотата”.
Като носител на престижното академично звание проф. Константин Койчев заема своето заслужено място сред плеядата от общо 20 почетни доктори на МУ-Плевен, които са изтъкнати учени с международна известност в научни области като хирургия, биология, ортопедия, имунология и гинекология от Германия, Италия, Белгия, Англия, САЩ, Израел, Китай и ЮАР.

velina4
Проф. Константин Койчев е основател на МУ-Плевен и на катедра „Анатомия, хистология и цитология”, както и дългогодишен преподавател – доцент и професор във висшето училище (1974-2001 г.). Към момента е гост-професор в университетите в Хамбург и Тюбинген, Германия и Медицински колеж Джеда, Саудитска Арабия. Проф. Койчев е носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий” І степен за научна и преподавателска дейност и на Златен орден на БЧК за хуманитарни заслуги и мисии. Той е Доктор хонорис кауза на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” като световноизвестен учен и преподавател в областта на спортната медицина, анатомията и физиологията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: