Найден Зеленогорски: Ние сме за повишаване на доходите и индексация на пенсиите!

10.04.2013 18:16

naiden1

Водачът на листата на „Движение България на гражданите“ и член на Националния съвет на партията Найден Зеленогорски представи на пресконференция в Плевен кандидат-депутатската листа за 15-ти МИР.
„В листата са включени 16 човека. Тя е добре балансирана – и по отношение на хора с опит и – на нови хора в политиката, също и като съотношение мъже-жени. Голяма част от участниците в нея се явяват на избори за народни представители за първи път“, коментира Зеленогорски. В листата е намерен и баланс по отношение на включването на представители на общините от Плевенска област.
На второ място в листата, след водача Зеленогорски, е Димитър Тучков – учредител и член на Националния съвет на партия „Движение България на гражданите“. Той е работил дълги години като търговски представител и консул в Киев и Одеса. Тучков се ангажира да бъде полезен чрез контактите си в Русия и Украйна на плевенските фирми и бизнесмени.
Трети в листата е Христо Таслаков – общински координатор на партията, четвърти Стефан Милев – ообластен координатор. На пета позиция в листата е д-р Костадинка Лисанова – общопрактикуващ лекар в Кнежа.
„Ние не си поставяме таван на нашите амбиции, борим се за максимално добро представяне и съм убеден, че ще го имаме в Плевенска област“, заяви на пресконференцията Найден Зеленогорски.

naiden2
Според него „Движение България на гражданите“ е категорично за повишаване на доходите в държавната сфера като това включва и индексация на пенсиите, която ще се прави на база на инфлацията в страната, плюс инфлацията върху хранителните стоки и основните лекарства. „Това е едно двойно осигуряване, защото за нас доходите са резерв и възможност за задвижване на икономиката“.
На пресконференцията в Плевен Георг Спартански, който е председател на сдружение „България на гражданите“ в Плевен, коментира желанието си да бъде поставен като последен в листата така:
„Искам, да бъда полезен с това, което знам и мога, на партията, която подкрепям. Нямам амбиция да ставам депутат!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: