Симонета Иванова е шампион на България за шести път

09.04.2013 20:42

simoneta

На проведените в Пловдив Държавните индивидуални първенства от 8 до 18г. във всички шахматни дисциплини – класически, ускорен и блиц шахмат взеха участие 307 състезатели от цялата страна. Главен съдия на турнира бе мс Живко Жеков.
Ученичката на МГ „Гео Милев” Симонета Иванова се завърна с 2 златни медала по класически шахмат и блиц. В класическия шахмат Симонета се състезава в групата девойки до 16г. , в която взеха участие 11 състезателки. Състезанието се проведе по швейцарска система, а контролата за игра бе 90 минути + 30 секунди за всеки ход. Плевенчанката започна с 3 победи като третия кръг се изправи срещу основната си конкурентка в групата – Мария Васова. Симонета игра много силно с черни фигури и спечели без усложнения този двубой. Четвъртия кръг състезателката от Плевен се изправи срещу другата от основните си конкурентки – Ива Пенчева, където игра без излишен риск и завърши наравно. Останалите 3 кръга Симонета беше безапелационна и завърши еднолично на първо място с 6,5 точки от 7 възможни. При ускорения шахмат, на който контролата за игра бе 15 минути + 5 секунди за ход тя взе участие в групата на юношите до 18г. , където от 20 участника завърши на 10 място.
На най-бързия шахмат – блиц, където контролата за игра е само 5 минути на състезател Симонета също се представи чудесно и завърши еднолично на първо място с 6,5 точки от 7 възможни.
Класирането на първо място в класическия шахмат на Симонета и дава квота да представи България на Световното първенство по класически при девойки до 16г. в Обединените Арабски Емирства през месец декември.
На 16-ти април плевенчанката пътува за Банкя, където между 10 състезателки ще се определи шампионката на България при жените за 2013г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: