Милион и половина лева за ремонт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен

05.04.2013 13:59

remont

Една от задачите на културното министерство е да накара децата на България да останат тук и да се занимават с изкуство. Това заяви министърът на културата Владимир Пенев при подписването на три нови договора за развитието на културната инфраструктура с европейски средства. Единият от тях е за „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – гр. Плевен“. Неговата стойност е 1,5 млн. лева.
На официалната церемония по подписването присъства и Деница Николова, ръководител на ОП „Регионално развитие” 2007 – 2013 година.
Та отбеляза, че и трите училища, които ще бъдат изцяло ремонтирани, в момента, са с много остаряла материална база. „След ремонта тези учебни заведения ще имат възможност със своята нова база да привличат повече свои ученици, които да развиват таланта си. „С прилагането на мерки за енергийна ефективност тези училища ще спестяват над 2000 мегават часа на година, което ще намали сметките им за електроенергия с 32 хиляди лева за година”, отбеляза Николова. По думите й – със сключването на тези три нови договори ще бъдат разкрити 70 нови работни места, което е основен фокус при изпълнението проектите по ОП „Регионално развитие”.

Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: