Анатоли Атанасов спечели Държавната титла по класически шах

05.04.2013 7:56

anatoli

Състезателят на СКШ“ Плевен 21″ и на треньорката мс Христинка Илиева извоюва златния медал във възрастовата група юноши до 18 години и правото да представи страната ни на Световното първенство в Обединени Арабски Емирства в края на годината. Изявеният плевенски шахматист спечели партията си в последния 7-ми кръг на провеждащото се от 29 март до 4 април в град Пловдив Държавно индивидуално първенство и с натрупаните 5,5 точки изпревари всичките си конкуренти.
Анатоли е ученик в 11-ти клас на Математическа гимназия „Гео Милев“. С отбора на училището си през последните години има три Държавни титли на ученическите игри по шахмат. От 2007 до 2011 година е петкратен шампион и с отбора на СКШ „Плевен 21“, медалист от различни първенства, носител на Национални купи, участник на Световно първенство в Турция през 2007 година.
С шансове за титлата при девойките до 18 години беше и неговата съотборничка Александра Иванова, но загуба в последния кръг я изпрати на трета позиция. Двукратният ни държавен шампион Давид Цветанов този път не игра убедително и се класира на пето място при момчетата до 12 години с 6 точки от 9 възможни. При момчетата до 16 години миналогодишният ни вицешампион Дарио Дерешки не успя да победи в партията си от седмия кръг и това го лиши от медал Дарио остана шести с натрупаните 4 точки.
На шампионата по класически шах в Пловдив СКШ“ Плевен 21″ се представи с 16 свои състезатели, които продължават и в надпреварите по ускорен шах и блиц. Първенствата ще приключат на 6 април.
Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: