Д-р Мариана Лазарова води листата на СДС в Плевен

04.04.2013 16:10

SDSLS03042013 4

Д-р Мариана Лазарова ще е водач на листата на СДС в 15-ти Плевенски МИР за избори 2013, обяви на пресконференция в синята централа в София председателят на партията д-р Емил Кабаиванов. Доктор Лазарова е управител на Второ ДКЦ в Плевен и общински съветник в местния парламент в Червев бряг. Тя е и областен председател на СДС-Плевен.
„В момента се нуждаем от ускорено продължаване на реформата в здравеопазването, за да има спокойни доктори, които не са преследвани със СРС-та и не са представяни като основните виновници за случващото се в тази сфера”. Това каза д-р Кабаиванов, след среща с представители на Българския лекарски съюз. Той подчерта, че промяната в здравеопазването е започнала при управлението на СДС, но след това през годините е тръгнала в друга посока. Съюзът на демократичните сили и Българският лекарски съюз подписаха споразумение за общи принципи и действия в здравеопазването.
„Искаме от всяка една партия конкретно поет ангажимент за консенсус по развитието на здравеопазването в страната във всички посоки – запазване на кадрите, развитие на лечебната мрежа, квалификация на лекарите”, заяви д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз, след срещата със СДС.
Пред журналистите бяха представени и водачите на листите на Съюза на демократичните сили в Пловдив – град, Враца и Плевен, които са представители на лекарското съсловие.
Водачът на листата в Пловдив – град д-р Георги Кръстев подчерта, че ще се работи за гарантирано, достъпно и качествено здравеопазване. Д-р Дилян Петров, водач на листата на СДС във Враца, отбеляза, че основната цел е младите хора да повярват, че в България има добро бъдеще за тях. Водачът на Плевенската листа д-р Мариана Лазарова бе категорична, че както лекарите, така и пациентите трябва да са доволни, а цялата ни нация трябва да е здрава и жизнеспособна.
Плевен за Плевен, Пресцентър на СДС

#тагове:

НАЙ-НОВИ: