Спортен празник на площад „Възраждане” на 6 април

03.04.2013 10:04

saev

На 6-ти април в Плевен, в 10 часа на площад „Възраждане”, кметът Димитър Стойков ще открие национален спортен турнир, стана ясно на пресконференция на организаторите. Целта на спортното събитие е да се популяризира и стимулира активното спортуване.
В програмата са включени състезания по баскетбол, колоездене и лека атлетика. Баскетболната среща ще започне в 10:15 часа на централния градски площад. В 10:30 ч. ще бъде даден старта на колоездачен крос, който ще започне от велоалеята до Мавзолея и ще продължи до хотел „Кайлъка“. В 11:15 часа ще стартира и кросът на лекоатлетите, който ще бъде с дължина 1332 метра – колкото са годините от създаването на българската държава.

elea
Във всяка от трите състезателни дисциплини, в три възрастови групи – 14-16 г., 17-30 г. и над 31 г., ще бъдат излъчени победители. Подготвени са освен медали, и предметни награди, съобщи Симеон Съев, отговорник за събитието.
По време на спортната проява в Плевен ще бъде открита и експозиция във военния клуб, посветна на 90-та годишнина от създаването на Българския олимпийски комитет. Експозицията ще бъде представена във Военния клуб от 10:30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: