МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ АПРИЛ 2013

01.04.2013 7:44

vremeto

В сравнение с прогнозата за времето за април миналата година, тази не се очаква да има повишение в температурите. Очаквано средната месечна температура ще продължи започналото през март бавно повишение на температурата. Очакваната температура в равнините е между 11 и 13 градуса, по високите полета Черноморието – 9 – 11 градуса, а в планините се очаква температурите да са около 6 градуса (от 3 до 8 градуса.).

Още с първите дни на април, времето ще се затопли с 4-5 градуса, като през цялото първо десетдневие ще бъде много приятно за разходки. В края на първото десетдневие и началото на второто (9-12 Април), прогнозата за времето се очертава като предимно облачна . Друго сериозно заоблачаване , следователно и понижение на температурата с 2-3 градуса се очаква около 22 април. В самият край на месеца се очакват няколко дъждовни дни, дължащи се на топлите въздушни течения. Прогнозата е валежите да бъдат малко над нормата за месеца, като в равнините ще достигнат до 60 литра на квадратен метър, а в планините 100-110 л/кв . м.

Очаква се през април 2013 атмосферните процеси да са изключително динамични, поради което времето над България и съседните държави да бъде променливо. Най-високата температура през месеца се очаква да е около 26 градуса , а най-ниската 2 – 3.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: