В първия работен ден на април задействат сирените за 12 минути

28.03.2013 15:54

община плевен

На 1 април, от 13 часа, в 10 български града едновременно, сред които е и Плевен, отново ще бъдат задействани сирените. Тестът се провежда с цел проверка на техническото състояние на изградената нова сиренна система, повишаване уменията на оперативните дежурни за задействане на системата, излъчване на информация на живо и обучение на населението за разпознаване на сигналите за различните видове опасности.
За създаване на организация и уведомяване на населението за предстоящото задействане на системата, Областният управител изпрати писма до кмета на община Плевен и началника на РИО за набелязване на мерки за недопускане на стресови ситуации за децата в детските градини и ясли, учениците и възрастните хора.
Тестът ще е с продължителност около 12 минути и включва излъчване на предварително записано гласово съобщение за начало на техническата проверка, гласови съобщения на живо за последващите акустични сигнали: „Национален сигнал за тревога“ и „Национален сигнал за край на тревогата“. Завършването на теста ще е със съобщение: “Край на техническата проверка”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: