Сесията на Общински съвет Плевен – един скандал, рекорден брой отложени за разглеждане точки

28.03.2013 18:46

Сесията на Общински съвет – Плевен, проведена днес в зала „Гена Димитрова”, ще остане в историята с поне два статистически факта – най-много точки в дневния ред – 54, и най-много върнати за доразглеждане точки – 12. Въпреки всички песимистични прогнози, тя успя да приключи кам 16 часа, като освен скандалите и политическите пледоарии, съветниците сколасаха да приемат и не малко важни решения. На 8 наши съграждани бяха отпуснати помощи за лечение, направи се пореден опит за продажба на общински имоти и набиране на средства в инвестиционния приватизационен фонд, подпомогна се случването на значимо за Плевен култулно събитие – международното фото-биенале „Фодар”.
И на тази сесия на местния парламент, естествено, се развихри скандал. Този път поводът бе приемането на бизнес-програмите на общинските фирми. Искрата запали решението на мнозинството за гласуването им без обсъждане. Георг Спартански от БНД – Обединена десница предложи да бъдат изслушани управителите на дружествата за очакванията им за развитието на фирмите през тази година.
Неговото предложение бе отхвърлено. Последва почивка и декларация от групата на БНД – Обединена десница за неучастие в гласуването. „Управляващите от партия ГЕРБ не желаят допускане на въпроси към назначените от тях управители, не дават възможност на обществеността да бъде информирана за състоянието на общинските фирми, техните планове за бъдещето и перспективи на тяхното развитие, а тези фирми са създадени с парите на данъкоплатците, живеещи в община Плевен.”, заяви от името на групата съветник Спартански. Той призова за реакция на мълчаливото мнозинство на управляващите в Общинския съвет, но такава, от страна на БСП и група „Център”, не последва.
Ето и фото-разказ на Плевен за Плевен за най-горещата точка в днешното заседание на Общински съвет – Плевен.

сесия1

Съветник Спартански иска обсъждане на бизнес-програмите на общинските фирми.

сесия2

Колегите му от ПП Герб – Мартин Митев и от БСП – Илиан Йончев коментират разпалено,  как да реагират

сесия3

Председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов опитва да успокои страстите и намери баланса на интереси

сесия5

Най-спокойни и усмихнати са съветниците от група „Център“, намерили златната среда на балансьор и винаги поддържащ управляващите в местния парламент.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: