БСП-Плевен изгуби битката за номинации за депутати в областния съвет. Последната дума имат Централата в София и Станишев

28.03.2013 8:28

румен петков

На вчерашното заседание на Централата на БСП в София, за водач на листата в 15-ти многомандатен избирателен район, бе определен Стефан Данаилов – бивш министър на културата и дългогодишен член на партията.
Според политическите изисквания и организационния механизъм за издигане на кандидати за народни представители за 42-ро НС, Областните съвети обобщават и подреждат предложенията на Общинските конференции за кандидати за народни представители от областта, без да определят водача на листата и местата на коалиционните партньори и гражданската квота, информират от Пресцентър на БСП-Плевен.
За първото място бяха направени предложения за Васил Антонов и Любомир Петков. При проведеното тайно гласуване Васил Антонов – областния лидер на социалистите в Плевен получи подкрепата на 37 членове на областния съвет, а Любомир Петков – на 9. За второто място се бориха Председателят на Общински съвет Плевен Любомир Петков и заместник председателката на Областното младежко обединение Цветомира Добрева, които получиха съответно 23 и 21 глас. За третото място предложенията противопоставиха инж. Димитър Кочков – заместник председател на Общински съвет – Плевен и утвърдения кмет на Община Белене – Петър. Дулев. Подкрепата на делегатите получи Петър Дулев с 35 гласа от присъстващите, а за инж. Димитър Кочков гласуваха 11. Следващите 10 места в листата бяха подредени по следния начин:
– Мирослав Николов Михайлов;
– Яница Людмилова Йорданова;
– Цветомира Филадинова Добрева;
– Илиян Славейков Йончев;
– Светла Милчева Илиева;
– Венцислав Конов;
– Димитър Георгиев Кочков;
– Васил Тодоров;
– Диана Пешакова;
– Ева Маринова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: