Лидерите на плевенския протест събират подписи за партия-менте

26.03.2013 12:57

Някои от водачите на протестите в Плевен бяха днес на площад „Свобода”, за да събират подписи за регистрация на ПП ДГИ за участие на парламентарнити избори през май. До момента бяха събрани около 1000 подписа, като подписката продължава и утре. Преди дни лидерите на протестите в София Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев приеха да участват на изборите с регистрацията на тази партия. Техният пример явно ще последват и колегите им в Плевен.

менте2
Председател на ПП Демократична гражданска инициатива е Стефан Пеев. Тъй като много хора свързват тази партия с Движение Гражданска инициатива, припомняме, че партията на Пеев не е сред учредителите на СДС. Председателят й Стефан Пеев е променил името на формацията, като е запазил инициалите ДГИ. Истинската – с основател покойният вече дисидент Любомир Собаджиев, в СДС е Движение “Гражданска инициатива”. Пеев всъщност е бил изгонен от нея, както и от СДС-Изгрев.

менте1
На сайта на партията на Пеев пише:
„Демократична гражданска инициатива” е изразител и продължител на идеите на онези български граждани, които в снежния 25 ноември 1989 г. се събраха в Южния парк на София за да заявят, че винаги са се чувствали свободни и независими хора, осъзнаващи, че реализацията им ще бъде възможна само при условие, че и останалите членове на обществото се чувстват такива; те изразиха своето убеждение, че за постигането на това условие е необходимо да бъдат организирани и да работят за установяването на демократичен социален ред“.
Това, обаче, се отнася за партия Движение “Гражданска инициатива” на дисидента Любомир Собаджиев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: