До 2 седмици трябва да определим управител и касиер на блока

22.03.2013 15:08

Във връзка с издадени от Кмета на Община Плевен Покани за общо събрание на собствениците на етажната собственост и Протокол за свикване на общо събрание на етажната собственост, адресирани до собствениците на жилища в сгради-етажна собственост, Ви уведомяваме следното:
Разпоредбата на параграф 56 от ПР на ЗУЕС предвижда, че Кметът на общината или оправомощеното длъжностно лице в едногодишен срок от влизането в сила на този закон организира провеждането на общи събрания и избор на управителни органи в сградите в режим на етажна собственост, когато не са свикани такива събрания и не са избрани органи. Кметът или оправомощеното от него длъжностно лице свиква общото събрание по ал. 1 чрез покана, която се поставя на видно и общодостъпно място на входа на сградата в етажната собственост и се публикува на електронната страница на общината или района.

блок
В случай, че свиканото събрание не може да се проведе поради липса на необходимия кворум по чл. 15, ал. 2, кметът на общината или района или оправомощено от него длъжностно лице определя в 14-дневен срок управител и касиер от списъка на собствениците или ползвателите, обитаващи етажната собственост.
При осъществяване на дейностите свързани с управление на етажната собственост, а именно свикване на общо събрание на собствениците и изготвяне на съответния протокол, собствениците на жилища в сгради етажна-собственост се съобразяват с разпоредбите на Глава II от Закона за управление на етажната собственост. Същите следва да организират самостоятелно, на място определено от тях Общо Събрание, като се съобразяват с посочения от законодателя ред в ЗУЕС.
С оглед изложеното, следва да се има предвид, че Кмета на Община Плевен или оправомощено от него лице имат законовото правомощие да свикват общо събрание на етажната собственост, но такива събрания не се провеждат от или в Общинaта, нито в тях участват лица от състава на общинската администрация, информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: