ГЕРБ без мнозинство в РИК-Плевен

22.03.2013 13:59

рик плевен

На 21 март в заседателната зала на Областна администрация Плевен се проведоха консултации между парламентарно представените партии и коалиции, както и представител на Национално движение за стабилност и възход, партия представена в Европейския парламент, за определяне състав на Районната избирателна комисия (РИК) за 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район за произвеждане на изборите за народни представители, нейното ръководство, вкл. и списък на резервните членове, информират от Пресцентър на Областна администрация в Плевен.
Консултациите бяха свикани от Областния управител на Област Плевен Иван Новкиришки, в изпълнение на задълженията му произтичащи от чл. 27 от Изборния кодекс.
Районна избирателна комисия Плевен ще бъде съставена от 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е: ПП ГЕРБ – 6 членове, „Коалиция за България” – 2 членове, ПП ДПС – 2 членове, Атака, „Синята коалиция” и НДСВ по 1 член.
В резултат на проведената дискусия, представителите на политическите партии и коалиции са утвърдили състав на РИК-Плевен с Председател от ПП ГЕРБ, зам.-председател представител на ПП ДПС и Секретар от “Коалиция за България”.
Днес решението на участниците в консултациите за състава на РИК ще бъде представено пред ЦИК, а до 27 март ЦИК трябва да назначи РИК за област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: