Актуално питане на съветник Спартански при код жълто за Община Плевен

22.03.2013 15:33

рим плевен

Господин кметe,
Ог втората половина на миналата 2012г. сградата на Историческия музей-Плевен е опасана от основите до покрива в протежение на цялата си дължина от стотици метри с метално тръбно скеле и мрежи.
Наши съграждани задават въпроса в социалната мрежа фейсбук защо няма никаква видима ремонтна дейност по сградата,въпреки стърчащото там от много месеци строително скеле. Неотдавна, преди броени дни станахме свидетели на природно бедствие в град Габрово. Бурният ураганен вятър събори строително скеле в града,което при падането си на земята уби момиче на 20 години. Настъпващата пролет в България е сезон,известен с резки амплитуди в температурите и променливо време. Никой и никога не е застрахован,че трагично събитие,като случилото се в гр.Габрово ще го подмине.
На осн.чл.70,ал.1 На осн.чл.70,ал.1 Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Плевен,неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015г. отправям към Вас следното питане:
Чия собственост е строителното скеле, разположено около сградата на Историческия музей в Плевен? Защо не се извършват ремонтни дейности по сградата в продължение на повече от половин година? Обезопасено ли е скелето и кой ще поеме евентуалната отговорност при инцидент, свързан със здравето или живота на минаващи в близост до музея граждани?

Георг Спартански

Публикува се без редакция!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: