Читалището в Тръстеник представи проектите си

21.03.2013 9:12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 20 март в семинарната зала на ОИЦ – Плевен, пред журналисти и представители на граждански организации, Народно читалище „Неофит Рилски – 1872“- гр. Тръстеник разказа за своите успешни проекти.
Читалищният екип представи проектите, които реализира самостоятелно или в партньорство, удовлетворявайки нуждите на своите членове и на цялата общност. Акцент на срещата беше гордостта на читалищния екип – проект „Декада на изкуството и културата в Тръстеник“, който се реализира от Община Долна Митрополия по ОП „Регионално развитие“, процедура „Иновативни културни дейности“, в партньорство с Народно читалище „Неофит Рилски – 1872“ гр. Тръстеник.
В момента се подготвя втората част на проекта, който събира на една сцена професионалисти и аматьори, хора на различна възраст, от различни етнически общности, различни изкуства, които се представят на откритите градски пространства и приобщават целия град. Наближава финалът на един двугодишен проект, насочен към деца в риск, изпълняват се и няколко краткосрочни проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: