Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г. бе тема на заседание във Враца

21.03.2013 18:31

В Заседателната зала на Областна администрация Враца се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район, което бе открито и ръководено от Областния управител на област Враца и председател на РСР г-жа Пепа Владимирова. Това информират от Пресцентър на Областна администрация в Плевен.

област Плевен
В заседанието взеха участие представители на министерства, заместник областните управители на областите Видин, Монтана и Плевен, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на Обединение „Екорис – Поввик”, Обединение „Регионални планове – ниво 2” и „Форум гражданско участие”.
На днешното заседание беше представена и обсъдена предварителната оценка на социално-икономическото въздействие и екологичната оценка на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г.
Представител на Министерство на труда и социалната политика представи ключовите приоритети в областта на социалната политика на територията на Северозападен район до 2020 г.
На заседанието бяха определени представители на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в тематичните работни групи за разработване на Оперативна програма „Добро управление” и „Оперативна програма за наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.”
Представители от Управляващите органи на оперативните програми съфинансирани от фондовете на Европейския съюз запознаха участниците в съвместното заседание с операциите по съответните оперативни програми на територията на Северозападен район.
Членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район подкрепиха идеята за реализиране в национален мащаб на проект “Народните будители и Аз”, иницииран от Ротари клуб – Пловдив, който се изпълнява от Ротари клуб “Пловдив – Пълдин” и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: