5 читалища в областта участват в „Месец на Европа”

20.03.2013 16:32

читалища

Работна среща за обсъждане организационни въпроси и идеи за провеждането на „Месец на Европа” откри днес зам. областният управител арх. Бойко Балтаков в Областна администрация Плевен. В нея участваха експерти, отговарящи за културата в общинските администрации на Плевен, Гулянци, Кнежа, Червен бряг и Никопол и секретарите на читалищата, определени да участват в кампанията. Тя е продължение на успешно проведената през 2012 г. седмица „Европа – България” и се провежда съвместно със Съюза на народните читалища, информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.
Тази година седмицата е посветена на отбелязването на 2013 – “Годината на гражданите”. Кампанията се организира в рамките на работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за 2013 г. за Европейския съюз. Предвидено организирането и провеждането на публични прояви за запознаване на българските граждани с правата им като граждани на ЕС – „Месец на ЕВРОПА”. Поредицата от културни и информационни събития ще се проведат до 9 май , като заключителната фаза ще бъде свързана с отбелязване „Деня на Европа”.
Читалищата, чрез които ще организират културни и информационни събития за реализиране на основната дейност от Работната програма – „Месец на Европа”, са НЧ „Искра 1907”, с. Гиген, Община Гулянци, НЧ „Народно съзнание 1897”, с. Бреница, Община Кнежа, НЧ „Асен Златаров 1921”, с. Сухаче, Община Червен бряг, „Напредък 1871”, гр. Никопол, Община Никопол и НЧ „Христо Ботев 1959, гр. Плевен, Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: