Бившият бос на Литекс Ангел Бончев стана изпълнителен директор на Спартак Плевен

20.03.2013 16:19

ангел бончев

Две големи имена в българския футбол бяха представени в Спартак Плевен днес. Ангел Бончев ще бъде новият изпълнителен директор на тима, а Стефан Колев бе назначен за старши-треньор, съобщава sportal.bg. Двамата бяха избрани да водят тима от новите спонсори на клуба. Новият тандем бе категоричен пред футболистите, че целта „А“ група остава. Пред плевенчани има още една задача – загубата от Любимец да е последна през сезона. Новите ръководители поискаха време, за да се запознаят с отбора, след което ще преценяват на кои футболисти да разчитат.

Ангел Бончев дълги години бе президент на Литекс. Той бе част от ръководството на тима, спечелил две шампионски титли, две Купи на България и две Суперкупи, преди да бъде отвлечен през май 2008 г. След този инцидент бизнесменът се оттегли от футбола. Само през 2010 г. той бе част от ръководството на Спортист (Своге), но за кратко. Новият треньор Стефан Колев пък е сред най-титулуваните футболисти у нас. Той има пет шампионски титли с четири различни отбора – ЦСКА, Левски, Славия и Литекс.

Като футболист Стефан Колев е тясно свързан със Спартак Плевен. През 2000 г. той преминава от Литекс при „синьо-белите“, където играе няколко сезона, след което прекратява активната си състезателна кариера и се захваща с треньорската професия. Колев е бил наставник на Урвич (Панчарево), на юношите старша възраст на Славия, с които печели републиканското първенство в тази възрастова група. Следва кариера като треньор на Спортист (Своге), след което новият кормчия на Спартак работи в детско-юношеската школа на Левски (София).

Любопитното е, че неофициалният дебют на Ангел Бончев и Стефан Колев ще бъде утре в контролата срещу Литекс, където и двамата дълго време работиха и вдигаха шампионски титли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: