2 вицешампионски титли и 3 бронзови медала за КБИ „Петромакс”

19.03.2013 13:29

Петромакс карате

Първият международен турнир по карате „Купа Никон Open” се проведе на 16-ти март в спортна зала „Сиконко” – София. Домакин на турнира бе Карате Клуб „Никон” София, а организатор – Българската Национална Федерация по Карате /БНФК/. В надпреварата взеха участие карате клубове от държави от целия свят – общо 510 състезатели, като това е абсолютен рекорд за състезание, провеждано в България. Състезанието бе за всички дисциплини /ката,кумите, макивара/ и всички възрастови групи – деца, юноши и младежи и се явява последна проверка и подготовка за предстоящото тази година Балканското Първенство по карате в Сърбия. Каратето е сред основните кандидати за влизане в Олимпийската програма и се радва на изключителен интерес от страна на медии, спонсори и зрители.
Един от 50те карате клуба, мерещи сили на турнира, бе и плевенският КБИ „Петромакс”. Петте каратеки на Петромакс – същите, които ще представляват клуба и на Балканското Първенство в Сърбия съвсем скоро, извоюваха на 2 вицешампионски титли и 3 бронзови титли. Плевенските лъвчета бяха придружени от 3-ма съдии за състезанието и техни инструктори през останалото време – Ангел Ленков и Станимир Недялков /от школата в Плевен/ и Пламен Колев /от школата в Червен Бряг/.
При дисциплина кумите индивидуално отлично представяне направиха Ивет и Габриела Горанови. Ивет Горанова разби опонентите си в 4 срещи в категория над 45 кг., но падна на финал от представителка на КК „Олимп”. С бронзов медал и вицешампионска титла бе наградена и сестра й – Габриела. Габриела игра в категория до 50 кг. и завърши с 3 победи и 1 загуба от Турция. Отлично предсатвяне направи и отборът на клуба в дисциплина кумите. Двете Горанови, Йоанна Иванова и Виктория Росева станаха бронзови медалистки и се наредиха на трето място след отборите на Турция и Русия.
Предстои участие на КБИ „Петромакс” на турнира „Цар Калоян” във Велико Търново след седмица и на Балканското Първенство за деца в Сърбия, информират от Пресцентър на клуба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: