Разкриха извършителите на жестокото убийство в Славовица

19.03.2013 13:07

мвр-плевен

Прецизна оперативна работа на полицаи от Долна Митрополия и Плевен под ръководството на окръжен прокурор доведе до разкриване на извършителите на убийство на възрастен мъж в плевенското село Славовица, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.
87-годишният старец бе открит в една от стаите на къщата си от служител на социален патронаж на 14 март. Трупът е приведен за аутопсия, която е установила, че смъртта е настъпила от масивна гръдна травма в нощта на 13 март срещу 14 март. От проведените процесуално-следствени действия е станало ясно, че В.Т.25-годишен и М.И. 26-годишен са нанесли побой с множество тежки травми и са отнели имущество от 87-годишния. Извършителите нанесли удари с бухалка и рязали с нож жертвата си. Отнели около 200 лева. В хода на разследването се изяснило, че възрастният човек е имал стара вражда с убийците. Преди години имало подадена жалба от стареца. Стигнало се до събаряне на външна ограда в имота на възрастния човек. Впоследствие отношенията се изгладили, двете страни по спора оттеглили жалбите си и досъдебното производство било прекратено.
В разплитането на случая се установило, че за продължителен период от време до нощта на престъплението младите мъже, заедно с трети – И.Д. 32-годишен, са осъществявали тормоз над стареца, включително и в деня на убийството. Те го заплашвали, ритали и замеряли с камъни. При извършените претърсвания в домовете на извършителите в село Славовица и в стопански обекти към тях, са намерени и иззети предмети, относими към извършеното престъпление – нож, бухалка с кръв и други вещи от дома на убития. От дома на И.Д. са иззети патрони 7,62 мм за автомат „Калашников“ – 12 калибър, ловни патрони и 17 стръка суха тревиста маса, с дължина около 2 метра, която при последващ наркотест е реагирала на марихуана. И тримата са направили пълни самопризнания и са дали показания пред съдия от Окръжен съд – Плевен. Взети са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ от Плевенския окръжен съд.
На снимката, от ляво на дясно – главен инспектор Денислав Маринов – началник на Второ РУП – Плевен и заместник – директор на ОД на МВР – Плевен, комисар Мирослав Николов – директор на ОД на МВР – Плевен, окръжен прокурор Иво Радев и комисар Нанка Рачева – главен разследващ полицай на ОД на МВР – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: