Биенале „Фодар” тази година ще има. От Общината зависи, как ще се проведе!

19.03.2013 19:31

антоан божинов

316 снимки на 31 автора селектира авторитетно жури за участие в изложбата на 8-то Международно биенале за фотография „Фодар”, това съобщи на пресконференция Антоан Божинов – главният „виновник”, за да стане това събитие вече традиция. Най-много са участниците в Биеналето от Русия и Франция. За първи път във форума се включват и фотографи от Австралия и Мозамбик.
Темата на „Фодар” тази година е „Глокализация” или отоншението глобално – локално. Както вече Плевен за Плевен писа, за участие в международния форум свои творби са изпратили над 200 автора от 37 страни. „Вече няма случайни участници. Всички са се запознали предварително с регламента за участие и са спазили изискванията”, кометира на пресконференцията Антоан Божинов.
За съжаление, стана ясно, че Община Плевен е предвидила в своя бюджет само една трета от средствата, необходими за организирането на събитието, издаването на каталог, осигуряването на награди и провеждането на обучителен семинар. Известният български фотограф все още пази надежда, че администрацията на кмета проф. Стойков ще направи възможно нормалното протичане на Биеналето. Все пак в културния календар на Плевен има едва 2 международни събития – Лауреатските дни „Катя Попова” и „Фодар”. Иначе, откриването е на 26 април в ХГ „Илия Бешков”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: