Около 50 деца ще участват във финала от веригата „Млад гросмайстор“

13.03.2013 12:06

хотел балкан

На 16 и 17-ти март в хотел „Балкан“ ще се проведе финалната надпревара от веригата „Млад гросмайстор“, чийто домакин е СКШ „Плевен 21“, партньор в проекта „Надеждите на България“. Състезанието този път ще стартира по-рано, в 10:00 ч. в съботния ден, когато ще се изиграят първите 3 кръга. Турнирът ще продължи в неделя от 9:00 ч., а крайните резултати ще са известни след изиграването на седмия кръг, около 17:00 ч, научи Плевен за Плевен.
Гост на проявата ще бъде Председателят на СКШ“Плевен 21″ гросмайстор Борис Чаталбашев, който ще награди победителите. Освен шахматни учебници и грамоти, ще бъдат раздадени и 4 комплекта медали- златен, сребърен и два бронзови за първите четирима състезатели в генералното класиране до 8, 10, 12 и 16 години.
Медалистите ше придобият правото да участват на финала в Трявна през май, където ще се срещнат с победителите от проведените вериги „Млад гросмайстор“ в Пловдив, Варна, Шумен и Благоевград. Очаква се в състезанието да се включат около 50 деца от Плевен, Враца, Велико Търново и Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: