Хиляди българи се включиха в кампанията „Зрънце любов”

12.03.2013 19:30

синигер

Хиляди българи се включиха в кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”. Те станаха част от инициативата в помощ на птиците като поставиха своя хранилка пред блока и в парка или по друг начин според своите възможности и интереси.
От началото на декември до средата на март БДЗП организира над 40 обучения и работилници за изработване на хранилки сред ученици и деца от цялата страна. В тях се включиха над 1000 души. Със съдействието на експерти от БДЗП бяха изработени и поставени над 400 хранилки за птици.

зидарка
В кампанията „Зрънце любов” се включиха десетки детски градини, училища, младежи, семейства с деца, както и много възрастни хора. Грижата за дивата природа, която често е само на една ръка разстояние от нас, запали хиляди съмишленици. БДЗП организира зимното подхранване за четвърта поредна година, но за разлика от предишни, през 2012 г. акцията бе анонсирана като национална кампания. Тя получи името „Зрънце любов” след онлайн конкурс за избор на запомнящо се наименование. След това в сътрудничество с онлайн платформата за подкрепа на добрите идеи „За България” бяха събрани 440 лв. за закупуване на слънчоглед за поддържане на около 100 хранилки в цялата страна. По време на два благотворителни базара в Добрич пък бе набрана сумата от 264 лв. отново за закупуване на слънчоглед изцяло с усилията на доброволци на БДЗП.

Снимки: Йордан Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: