Комисар Мирослав Николов в Мечка: Ще направим така, че населението да се чувства по-сигурно!

12.03.2013 13:04

Вчера в село Мечка, община Пордим, се проведе обществена дискусия по проблемите на сигурността с представители от полицията и кметската управа, информират от Пресцентър на ОД на МВР-Плевен. В салона на читалището комисар Мирослав Николов – директор на ОД на МВР – Плевен, главен инспектор Денислав Маринов – изпълняващ длъжността заместник-директор на ОД на МВР – Плевен, полицаи от Районно управление „Полиция” – Пордим и кмета на селото Пламен Петров се срещнаха с жителите на селото.

комисар мирослав николов
Най-честите престъпления в селото са кражбите на медни и метални предмети от домовете и кражбите на селско стопанска продукция. На срещата жители на селото представиха като най-сериозни проблемите с домовите кражби и посегателствата на домашни животни.
Пред събралите се хора в местното читалище на селото комисар Николов заяви:
„Ще направим така, че населението да се чувства по – сигурно”. Директорът оповести ефективността на поставените 12 камери за видео-наблюдение, както и назначаването на разследващ полицай и експерт. Усилия са насочени към повишаване на ефективността и подобряване на модела на разследване с цел постигане на бързина и високо качество на досъдебното производство. Обясни, че в селото са назначени двама полицейски инспектори, и те са обезпечени с полицейски патрулиращ автомобил за денонощен обход на района.

мечка

Не всички проблеми в селата могат да бъдат решени от полицията, защото полицаите имат ясно очертани правомощия, но ръководството на МВР в Плевен ще направи всичко необходимо, за да респектира нарушителите, да възстанови спокойствието на хората и да ограничи комуналната престъпност. Повишен е контролът при осъществяване на патрулно-постовата дейност и планиране на съвместни действия с кметските управи и частни охранители по опазване на имотите на хората и селскостопанската им продукция. Важно е пострадалите от престъпни посегателства да съобщават в полицията за станалото и по този начин ще съдействат за по-бързото разкриване на престъплението и задържането на извършителите. Сигурността на жителите в общината е приоритет и са предприети конкретни мерки за гарантиране на спокойствието им и обезпечаването на добър обществен ред.
Комисар Мирослав Николов обеща работните срещи по сигурността на малките населени места да продължат. В село Мечка са планирани ежеседмични обществени форуми, с участието на населението, полицаи и представители на ръководството на ОД на МВР – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: