През май правят първа копка на 6-те центъра за настаняване от семеен тип

07.03.2013 20:26

проект1

На пресконференция в Обшина Плевен обявиха старта на дейностите по проект за изграждането на шест центъра за настаняване от семеен тип за деца, изведени от специализирани институции. Съгласно договора, проектът трябва да се реализира в рамките на 24 месеца, като екип от 14 души ще работи това да стане факт. Цел на проекта е повишаването на възможностите на социалната инфраструктура за осъществяване на прехода от институционалната грижа за деца с увреждания, към осигуряване на пълноценен живот в общността, коментира ръководителят на проекта Стефан Захариев.
Проектът предвижда извеждане на 84 деца с увреждания, навършили 3 годинки, от Дома за медико-социални грижи и настаняване на най-много 14 деца във всеки един от шестте центъра, които предстои да бъдат изградени в Плевен. Два от тях ще са жк „Дружба”, други два – до входа на „Скобелев парк”, един до училище „Единство” и един в жк „Сторгозия”.

проект2
Очакваният резултат, след осъществяването на проекта, е подобряването на условията за живот и интегриране на децата с увреждания в среда, близка до семейната.Стойността на проекта е 4 173 702, 47 лева, финансирани от Европейския фонд за регионално развитие. Първата копка на центровете се очаква да бъде направена през май.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: