Два бронзови медала за СКШ „Плевен 21“

06.03.2013 18:35

Два бронзови медала спечелиха състезателите на СКШ“Плевен 21″ от Държавните първенства по ускорен шах и блиц за младежи и девойки до 20 години. Шампионатът се проведе на 1 и 2-ри март във Велико Търново и събра 21 момичета и 34 момчета от над 10 клуба в страната.

шах1
СКШ“ Певен 21″ се представи с 9 свои шахматисти, които по принцип се състезават в по-долни възрастови групи. Въпреки разликата в годините, плевенските шахматисти се представиха достойно, като спечелиха 2 бронзови медала, три четвърти и едно шесто място.
Първият медал за клуба донесе Анатоли Атанасов ( 17г) от първенството по ускорен шах. Анатоли натрупа 5 точки от 7 възможни и допълнителните му показатели му отредиха третото място. Със същия актив четвърти се нареди неговият съотборник Дарио Дерешки ( 15г. ). Единадесетото място на Цветомир Борисов (13 г), с актив от 4 точки също е добро постижение. Силна игра демонстрира и 8 годишният Валентин Митев. Момчето успя да победи 4 свои съперници, и за 13-то място. Другият 8-годишен състезател на „Плевен 21“ Михаил Кирков събра 3 точки и зае 23 място.
При девойките до 20 години Полина Венкова ( 17 г) се пребори за бронза в силната конкуренция на всички най-добри шахматистки в тази възрастова група. Тя спечели 5 точки и по допълнителни показатели се нареди трета. Нейната съотборничка Александра Иванова (17 г) натрупа 4,5 точки и зае шестото място. Никол Илиева ( 13г ) се нареди дванадесета, а най-малката състезателка на турнира Кристина Апулчева (7 г) изненада всички специалисти с натрупаните 3 точки.

шах2
В първенството по блиц до последно с шансове за титлата беше Полина Венкова, но загубата в 7 кръг я нареди четвърта. Нямаше шанс и Дарио Дерешки, който отново беше с равни точки с третия, но по показател остана без медал. Приятното впечатление от играта си затвърдиха Валентин Митев и Кристина Апулчева, натрупвайки съответно 3,5 и 3 точки в крайното класиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: