Местният парламент не прие отчета на Общината за бюджет 2012

28.02.2013 8:52

сесия

24 общински съветника участваха в гласуването на отчета на бюджета на Община Плевен на последното заседание на местния парламент. 19 от тях бяха „за”, а 5 се „въздържаха”. Така документът не бе одобрен, след като общинските съветници от БДН-Обединена десница отказаха да участват в обсъждането и гласуването, а техния пример бе последван и от представителите на новата група „За Плевен” в местния законодателен орган. „За нас е безсмилено да обсъждаме водопад от цифри. Логично бе отчетът да бъде дискутиран преди да гласуваме бюджета за настоящата година. Първо се анализира направеното, а след това се правят стратегии и планове”, заяви в декларация съветник Спартански от името на БНД-Обединена десница.

тони
В началото на заседанието стана ясно, че трима от съветниците – Антон Георгиев, Христомир Христов и Валентин Генов / първите двама, влезли с листата на „Гергьовден, а третият – с тази на НДСВ/ напускат група „Център” и сформират група „За Плевен”. Председател на групата е Антон Георгиев, който обясни пред журналисти, че причината да тръгнат към тази стъпка е вътрешно неразбирателство с бившите им колеги от Центъра.
Плевен за Плевен припомня, че така наречения „Център” бе механично сформиран в началото на мандата на Общинския съвет от представители на 4 партии, за да осигури, заедно със съветниците от ПП ГЕРБ, необходимото мнозинство в местния парламент на кмета Стойков. Въпреки изявлението на Георгиев, че новата група ще продължи да поддържа администрацията на градоначалника, наблюдаващите отблизо делата на Общинския съвет предвиждат в най-скоро време интересни размествания и гласувания там.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: