Новият ректор на Медицинския си избра и нов екип

25.02.2013 16:45

Rektori

На пресконференция в Медицинския университет новият ректор проф. д-р Славчо Томов представи екипа си от зам-ректори по основните направления на дейност на МУ-Плевен. На срещата присъства и бившият ректор на университета проф. д-р Григор Горчев, който е избран от общо събрание за член на настоятелството на висшето училище.
Сред основните приоритети на настоятелството е да се работи за разкриването на Четвърти факултет на университета – по „Фармация”, което е заложено и в мандатната програма на новото ръководство на МУ-Плевен. Именно за това е проведена и среща с кмета на община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, с когото е разговаряно –Общината да предостави на университета подходяща сграда, в която да се базира новият факултет. С тази цел експертна група от Медицинският университет в Плевен ще направи оглед на сградата на бившето училище „Марин Дринов”, което не функционира от няколко години.

томов
„Нещата около разкриването на нов факултет на Медицинския университет са все още в проект, но ще се работи усилено в тази посока”, коментира на пресконференция проф. д-р Томов, където той представи и екипа си.
Нов зам-ректор, който ще отговаря по направление „Университетско-болнична координация” е доц. д-р Емил Балтов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ-Плевен. Другото основно направление е „Учебна дейност”, като тук зам-ректор ще е проф. Маргарита Александрова. Според нея, основният приоритет е привличането на нови и качествени студенти, както и мотивирането на преподавателите към постоянно усъвършенстване и обучение. Зам-ректор по „Научноизследователска дейност, качество и акредитация” ще е доц. д-р Здравка Радионова, която вече работи усилено върху програмната акредитация на специалностите „акушерка” и „медицинска сестра” на факултет „Здравни грижи”. За „Европейска интеграция и международно сътрудничество” ще отговаря доц. д-р Савелина Поповска. Пред нея в момента като приоритет стои стартирането на дистанционно обучение по здравен мениджмънт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: