Призив на протеста в Плевен: Не плащайте сметките си за ток, вода и парно!

24.02.2013 13:43

Близо 1500 човека се събраха в неделния ден на площад „Възраждане”, присъединявайки се към протстните граждански действия в цяла България. Представител на Инициативния комитет запозна присъстващите с исканията на Протеста, формулирани вчера на среща в Сливен.

протести

А именно:
Продължаване на работата на сега действащия парламент; създаване на програмен кабинет; създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%; създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите; промяна на изборния закон; преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система; възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
Протестиращите искат още да отпаднат чл. 69 и чл. 103 от Конституцията.
Относно монополите протестиращите искат незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиенти потребители на електроразпределителни дружества, топлофикация и ВиК до установяване на легитимността на сметките; намаляване на квотите за производство на скъпа електрическа енергия;

плевен, 24
100% от евтиния ток произведен от АЕЦ Козлодуй да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар; преминаване на ЕРП-ата в ръцете на държавата в съответствие с европейските норми и директиви; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме техните функции; разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар; разтрогване на договорите ощетяващи държавата и българските граждани; търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени щети на държавата от лицата подписали съответните договори; партийно управление и 50% гражданска квота на ДКЕВР. Относно Топлофикация – сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества като всеки клиент да е с право да прекратява своя договор с едномесечно предизвестие.
Индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия, така че по всяко време да се знае реалната консумация; премахване на понятието „прогнозирано количество”; ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия; премахване на дружествата за топлинно счетоводство; разтрогване на всички концесии касаещи доставка на вода до гражданите, както и държавата да поеме функциите на концесионните дружества.

подписка
В края на събитието започна подписка против всякакви концесии в България за ток, тец и вода. Представител на Инициативния комитет призова гражданите да не плащат сметките си за ток, вода и парно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: