ОУ“ Йордан Йовков“ са първи на Общински ученически игри по шахмат

22.02.2013 11:58

коледа

На 19 и 20-ти февруари в шахклуба на бул.“Скобелев“ 20 се проведе Общинският кръг на ученическите игри по шахмат. От тази година се въведе изискване в отборите да бъдат допуснати за участие само по двама състезатели, картотекирани в спортни федерации. Идеята е да се даде възможност и на други ученици да влязат в отбора на училището си, без да се занимават системно със съответния спорт.
В игрите за ученици от 5 до 7 клас, се явиха 3 училища. Те играха на принципа всеки срещу всеки, като по регламент отборът се състоеше от 3 момчета, 1 момиче и резервен състезател.
Победител с 4 спечелени мач точки излезе тимът на ОУ“ Йордан Йовков“ в състав: Давид Цветанов, Момчил Банев, Невен Вутев и Габриела Илиева. Втори се класираха учениците от ГПЧЕ с 2 мач точки. Третото място остана за ОУ“Д-р Петър Берон“ без спечелена точка.
При учениците от 8 до 10-ти клас се включиха също 3 отбора. Сред тях бе и отборът на МГ“Гео Милев“, двукратен държавен шампион през 2011 и 2012 година. Тимът спечели всичките си партии и зае първото място с 4 мач точки. Победата извоюваха Дарио Дерешки, Кристиян Янков, Михаил Николов, Симонета Иванова и Борис Стефанов. Втори с 2 мач точки се класира отборът на ПГ по механо-електротехника, а трети останаха ПГ по транспорт.
През месец март предстои следващият етап от игрите- Областните първенства. Победителите от тях ще продължат на Зоналните, а при нов успех попадат на Държавните финали.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: