Петър Делчев представи „Кастинг за Месия”

20.02.2013 20:30

Днес, един от малкото квалитетни и ерудирани съвременни български повествователи – Петър Делчев бе в Плевен, за да представи пред няколко човека в галерия „Дарение Светлин Русев” своя роман „Кастинг за Месия”. Книгата излезе на пазара през 2012 година, издадена от „Сиела” и е едно предизвикателство за всеки интелигентен и уважаващ себе си читател на българска и световна литература.

петър делчев

През 2054 г. на остров в Южния Пасифик пристигат на Вселенски Събор над пет хиляди представители на най-големите християнски конфесии. Заветната им цел е да преодолеят хилядолетната пропаст помежду си и да се обединят в нова единна и могъща Църква. Подобен глобален играч с повече от три милиарда последователи би могъл да спука установените световни сфери на влияние като сапунени мехурчета…
Към Събора протяга пипала безскрупулният медиен гигант WRTT, който изпраща в епицентъра на събитията топрепортерка, превърнала красотата си в смъртоносно оръжие. В критичната зона нахлуват стотици хиляди пилигрими –поддръжници и противници на обединението, което предизвиква намесата на руския тихоокеански боен флот и всесилен китайски гангстер с правителствени протекции. Синята океанска шир се превръща в арена, декор и действаща сила на вихрен кипеж, който изтласква на повърхността взривоопасната тема за отдалечаването на църквата от вярата, от божието, от хората и от изконния смисъл на духовното.
В дълбините на романа „Кастинг за Месия” водовъртежът на действието вдига от бездуховното дъно извечните въпроси за Бог и Вярата.?
/анотация за романа на издателство „Сиела”/

роман

„Кастинг за Месия” съдържа в себе си три равностойни валенции – брилянтна антиутопия, висока литература и потенциал за световен мегахит. Този роман безспорно ще бъде най-чудовищната книга, която се е появявала на българския пазар през последните няколко десетилетия.

Деян Енев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: