„Движение България на гражданите“ е готово да поеме политическата отговорност за управлението на страната

19.02.2013 18:55

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ одобри днес общинските ръководствата на общините Долна Митрополия и Долни Дъбник от област Плевен, информират от Пресцентър на партията.Това е поредният прием на нови ръководства в общините, с които движението има присъствие в почти цялата страна. Инженер Христинка Христова е общинският председател на партията в Долна Митрополия, а в Долни Дъбник – педадогъг Емилия Владова.

българия на гражданите
На заседанието на Националния съвет беше приета Декларация на „Движение България на гражданите” за актуалната политическа обстановка в страната.
„През последните седмици хиляди българи излязоха на улицата, за да изразят своето недоволство, своята обида и своя гняв. Конкретната причина за протестите на хората са непосилните и често необосновани сметки за ток и парно. С тези протести обаче те ясно изразиха и цялостното си отношение към четиригодишното управление на ГЕРБ.”, пише в документа.
И още: За четири години правителството на премиера Борисов, заедно с мнозинството на ГЕРБ, ясно показа, че няма намерение да защити хората от монополите. Нещо повече, през целия си мандат настоящото управление води политика на целенасочена подкрепа на монополите и потъпкване на правата на гражданите.Това е основната причина за задълбочаването на икономическата криза.

GRAJDANI
„Настояваме г-н Борисов незабавно да подаде оставка като министър-председател. Настояваме президентът Росен Плевнелиев да започне политически консултации за излизане от острата политическа криза и да назначи служебно правителство, което да организира и проведе честни и свободни избори. – заявяват от „Движение България на гражданите”- В този тежък за страната момент „Движение България на гражданите“ е готово да поеме политическата отговорност за управлението на страната.
Ние сме убедени, че щетите от популизма и некомпетентността на ГЕРБ не могат да бъдат поправени от БСП. Готови сме да съставим компетентно и социално отговорно дясно правителство, което да изведе страната от тежката ситуация, в която я постави управлението на премиера Борисов. Въпреки всичко, което ГЕРБ направи, за да компрометира десните идеи в България, ние сме сигурни, че огромната част от българите не желаят връщане към левите популистки експерименти. Сигурни сме, че мнозинството от хората вярват в икономиката на растежа, в личната инициатива, в силата на труда и таланта на всеки, в свободната изява и в честната конкуренция.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: