Появи се спасител на Спартак 1919?

17.02.2013 13:27

Изразявам в открито писмо, отправено до българските медии и общественост сериозното си и непоколебимо желание и намерение да поема инициативата, отговорността и сериозната ангажираност с бъдещото развитие на един от най-отдавна съществуващите и просъществували до настоящия момент български спортни клубове – „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК – 1919”, гр. Плевен. Известно ми е незавидното състояние на спортния клуб към днешна дата. Формирани са публични задължения, които не са погасени към настоящия момент, но и размерът им не се съобщава, въпреки проявения от мен интерес.

иван динов

Притежавам собствен бизнес в областта на строителството, проектирането и реализацията на големи инфраструктурни проекти. Строителната ми компания „МАИ-ГРУП” ЕООД, гр. Пловдив е участвала като партньор не само в бизнес проекти, но и в реализиране на инициативи, свързани със спонсорство и меценатство в областта на спорта, културата и туризма. Личната ми заинтересованост именно към този спортен клуб се корени в интереса ми да развия бизнес начинания и проекти в гр. Плевен, от където датират корените на рода ми. Често посещавам града и информацията ми относно проблемите на спортния клуб ме заинтригуваха и провокираха у мен желание да откликна на нуждите му.

Заявявам готовността си да плащам занапред формираните работни заплати, осигуровки и разходи на състезателите, треньорския щаб и администрацията на клуба, както и да инвестирам в материалната база и бъдещото развитие на клуба до постигане на завидно място в професионалната футболна лига на България. На проявения от мен интерес не е откликнала до настоящия момент нито една заинтересована държавна или общинска институция. Този факт провокира у мен желанието да се обърна към вас, като ви запозная с проблема и възможностите, които виждам за неговото решаване.

Съвременното ни общество познава много примери за институционално, гражданско и обществено безхаберие при възникването и решаването на ключови проблеми, свързани с развитието на спорта у нас. Без спонсорство от страна на бизнеса и по-конкретно инвестиции в детско-юношеските школи, не бихме се надявали на високо спортно майсторство и постижения за страната ни на международната арена и в далечно бъдеще.

работа

Затова апелът ми е да бъде проявена съпричастност към инициативата ми да бъде поета от мен издръжката на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК – 1919”, независимо от липсата на адекватна реакция от страна на институциите. Ще бъда благодарен настоящото писмо да катализира тези процеси, като стигнем до общо решение от взаимен интерес за всички страни, но най-вече за спорта.
С почит: Мирослав Илиев, МАИ-ГРУП ЕООД

Публикуваме писмото, адресирано до повечето медии в Плевен, както и до водещите спортни портали, без редакторска намеса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: