Ако дойде на утрешната сесия на Общинския съвет, бизнесменът Мирослав Илиев може и да спаси Спартак 1919!

17.02.2013 16:51

„На проявения от мен интерес не е откликнала до настоящия момент нито една заинтересована държавна или общинска институция. Този факт провокира у мен желанието да се обърна към вас, като ви запозная с проблема и възможностите, които виждам за неговото решаване…”

спартак 1919
Уважаеми читатели, това е финалната част на писмото на пловдивският бизнесмен и едноличен собственик на фирма МАЙ-ГРУП ЕООД Мирослав Илиев, разпространено днес, 17 февруари, преди обед, до плевенски медии и спротни портали в страната.
В същото той апелира „да бъде проявена съпричастност към инициативата ми да бъде поета от мен издръжката на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК – 1919”, независимо от липсата на адекватна реакция от страна на институциите.
Плевен за Плевен вече публикува, без редакция, целия текст на писмото. Какво научаваме в него:
1. Бизнесменът Илиев, който до момента е доказал своята финансова съпричастност към спорта и културата, има желание да помогне с пари за издръжката на плевенския футболен клуб Спартак 1919, като поставя за цел добро представяне на отбора в професиолната А група.
2. Никъде в писмото не се споменава за водени някакви разговори между него и настоящите собственици на клуба и постигнати някакви договорки. Напротив – не му е казано, какви са истинските задължения на клуба, въпреки, че в писмото той дава да се разбере, че неколкократно е питал.
3. На две места в текста на писмото, г-н Илиев дава да се разбере, че интересът му към клуба не е от вчера, и че на него „не е откликнала до настоящия момент нито една заинтересована държавна или общинска институция”…
Историята, в случая, придобива привкус на сюблимен епизод от „Тайни и загадки” с главни действащи лица – собствениците на футболния клуб, ръководството на Община Плевен и появилият се с примамлива оферта пловдивски бизнесмен.
Първите, преди ден, съобщиха, че ако до понеделник никой не се заинтересува от поемане на финансовата издръжка на клуба, двамата ще подадат документи в БФС за отказ от участие в пролетния полусезон в „Б“ група. Вторите, разбирай кмета на Община Плевен, в деня на референдума, на извънредна пресконференция, заяви пред журналисти, че ще предложи на местния парламент да бъдат отпуснати 300 000 лева за издръжка на клуба до края на сезона. Седмица след това пък се отметна от обещанието си, като съобщи, че имало двама нови мераклий за спонсори на отбора. Динов и Митов пък контрираха думите на градоначалника – не знаем да са ни търсили такива.
Така се стигна до днешното писмо с намерение за ангажиране с плевенския Спартак 1919, където, обаче, както посочихме, бизнесменът Мирослав Илиев заявава своето желание чрез медиите, щото вероятно, по някакви неясни за нас причини, нещо пречи на осъществяването на преки контакти с настоящите собственици и с ръковдството на общината.

публично обсъждане
Плевен за Плевен остава, макар и доста умерен, оптимист за бъдещето на Спартак 1919. Но практическите варианти, това да се случи успешно, не са толкова много. Утре е сесията на местния парламент, и ако г-н Илиев наистина има сериозни намерения към бъдещето на Спартак 1919, може да дойде на нея и да бъде изслушан от съветниците в местния парламент. Между другото, на тях предстои да одобрят новия бюджет на Община Плевен, където никъде не фигурират обещаните от кмета Стойков пари за издръжка на футболния отбор. При добро желание местният парламент може да гласува с декларация своята подкрепа за Спартак 1919 и се обърне с молба до БФС за кратко отлагане на казуса с участието на отбора в Б група. Така ще се даде време на Динов и Митов да уредят въпроса със собствеността и задълженията с проявилия интерес към отбора Мирослав Илиев. След като не спази своите обещания за финансова подкрепа, кметът на плевен може поне да изиграе ролята на домакин и посредник при евентуални, належащи във времето, преговори за предаване акциите на клуба. И това е едниственият начин да разберем, ние, фитболните фенове, кой и какви и доколко искрени намерения има за решаване на казуса…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: