С надежда за благодатна година зарязаха лозите на ИЛВ

14.02.2013 18:34

„Лозата е най-благородната култура и ние сме щастливци, че работим именно с лозата. Няма друга земеделска култура, която да е по-благодатна от лозата. И няма друга култура, на която да са оказвани толкова почит и уважение още от древността. Любовта към лозата и виното е преминала през вековете и е жива и до днес“, каза при откриването на празника днес директорът на Института по лозарство и винарство доц. д-р Димитрова.

илв
По повод Деня на лозаря – Трифон Зарезан, своите пожелания за здрава, плодородна и богата година, изпълнена със много щастие, късмет и успехи поднесе към научните работници и служителите от Института по лозарство и винарство – Плевен зам. областният управител Тошко Гетов. В този ден, допълни той, изразявам своето признание към Вашите научни постижения, труд и майсторство, чрез които създавате нови сортове и уникални вина.
По стара българска традиция заместник областните управители Тошко Гетов и арх. Бойко Балтаков, заедно с директора на института доц. д-р Виолета Димитрова, зарязаха лозите и ги поляха с вино, с пожелание за добра и благодатна година, вино да се лее и прелива чак през праговете на домовете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: