Инспектор Надя Коцева с награда от Национален конкурс „Пожарникар на годината”

12.02.2013 14:01

На 11 февруари, в Концертната зала на Централния военен клуб, град София се проведе тържествена церемония за награждаване на победителите в Националния конкурс „Пожарникар на годината 2012 г.”. Съгласно регламента, титлата „Пожарникар на годината” се присъжда в четири раздела на държавни служители от различни категории, от които победители и подгласници, работещи в направленията на дейност. За пореден път служител от ОУПБЗН – Плевен е отличен в националното равнище на конкурса.

инспектор коцева
Победител в Раздел „Г”, Пожарникари на годината от направление „Превенция”, подраздел за държавни служители с висше образование е инспектор Надя Дечкова Коцева – инспектор по защита на населението и инженерна защита в сектор „ППД и К” при ОУПБЗН – Плевен.
Инспектор Коцева работи в системата на МВР от 2009 г. През 2012 е взела участие в извършването на проверки на 70 обекта, в това число: 61 училища, 2 детски заведения, 7 обекти с масово пребиваване на хора. В резултат на проверките е съставила е 37 констативни акта със 72 предписания и 33 констативни протокола. Инспектор Коцева участва и в подготовката и провеждането на общинско и областно състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, както и в провеждането на областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, където е член на журито оценило 59 рисунки. На проведения национален конкурс в град София са отличени 3 рисунки от област Плевен.

пожарникар на годината
В резултат на осъществената от инспектор Коцева превантивна дейност и набелязаните конкретни мерки, учебните и детските заведения в областта имат разработени актуални планове за защита при бедствия на пребиваващите. Инспектор Коцева участва в провеждането на тренировки по усвояването на плановете за защита при бедствия на пребиваващите в ОУ „Св. Климент Охридски” и в СУ „Г.Бенковски” гр.Плевен.
През изтеклата 2012 г. е взела участие в провеждането на обучение-методически сбор на кметовете на населени места и кметски наместници в община Гулянци на тема: „Действия на доброволните формирования при наводнения”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: