Утре започва учебната година в Медицинския за 161 чуждестранни студенти

10.02.2013 18:20

ректор

На 11 февруари 2013 година започва учебната година за 161 чуждестранни студенти, приети да се обучават в специалността „Медицина” на английски език, в подготвителен курс и в езиковите курсове на Департамента за езиково и специализирано обучение в Медицински университет-Плевен. От тях най-висок е броят на гражданите на Великобритания – 62-ма; 29 са студентите от Турция; 16 – от Гърция; 12 – от Нигерия и по 7 от Индия и Германия, следвани от страни като САЩ, Франция и Израел. Чуждестранните кандидати са разпределени за обучение по следните специалности на университета: 132-ма ще се обучават по специалност „Медицина”, англоезично обучение, за придобиване на професионална квалификация „лекар” във Факултет „Медицина”; 5-ма ще се запишат в специалност „Медицинска сестра” на английски език и 24 в езиковите курсове към Департамента за езиково и специализирано обучение.
Към настоящия момент в МУ-Плевен се обучават 330 чуждестранни студенти от 33 държави: Македония, Гърция, Турция, Великобритания, Франция, Германия, Швеция, Канада, Нигерия, Южна Африка, САЩ, Япония и др.
Официалното откриване е с начален час 10.00ч, в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център. Приветствие ще поднесе новоизбраният ректор наРекторът на проф. д-р Славчо Томов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: