Читалище „Съгласие” отбелязва 200 години от рождението на Верди

08.02.2013 17:48

Verdi

С тематична вечер, посветена на Джузепе Верди, в четвъртък читалище “Съгласие” отбеляза 200 години от рождението на великия композитор. Проявата бе осъществена със съдействието на Община Плевен, Регионална библиотека “Христо Смирненски” и с медийната подкрепа на вестник “Посредник”.
Ученици от плевенските училища, музиканти, или просто любители на класическата музика се насладиха на музиката, композирана от Верди, прозвучала в изпълненията на солисти от Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. Преподавателката в НУИ “Панайот Пипков” Белла Хараламбова запозна аудиторията с живота и творчеството на композитора, с малко известни детайли от неговата биография и историята на произведенията му. А видео с арии из опери на Верди, в изпълнение на световноизвестни оперни певци, даде още един поглед върху творчеството му.
Проявите, посветени на Верди и организирани от читалище “Съгласие”, продължават и в събота. В зала “Емил Димитров“ ще бъде представено концертно изпълнение на операта “Набуко“ в изпълнение на Оркестра Симфоника при читалището с диригент Мартин Мазик.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: