Проф. Славчо Томов е новият ректор на Медицинския университет в Плевен

07.02.2013 18:08

Общото събрание на МУ-Плевен, проведено на 7 февруари 2013г., избра органи на управление на висшето училище с мандат за следващите 4 години – Председател и Зам. Председател на Общото събрание, Ректор, Академичен съвет и Контролен съвет.

проф. Славчо Томов
Проф. д-р Славчо Томов бе избран за Ректор на висшето училище с 84 гласа от 123-членен състав на Общото събрание на МУ-Плевен от хабилитирани и нехабилитирани преподаватели, студенти, докторанти и администрация за 4-годишен мандат на управление (2013-2017). Ден след провеждането на отчетно-изборното Общо събрание, на което бе избран новия ректор, проф. д-р Григор Горчев ще предаде управлението и символите на МУ-Плевен. След близо десетилетие начело на висшето училище, на официална церемония проф. Горчев ще предаде на своя последовател символите на ректорското достойнство и единството на академичната общност: ректорския жезъл и ректорската огърлица, които носят академичния герб на МУ-Плевен и ректорската тога.
Проф. Горчев ще връчи на своя наследник символично ключа на управлението на университета и ще разкрие пред него ключовите елементи на успешното ръководство. Новоизбраният ректор проф. Томов ще очертае основните цели и приоритети пред ръководството на МУ-Плевен в краткосрочен и дългосрочен план.

МУ Плевен
Съставът на Академичния съвет на МУ-Плевен се определя и избира също от Общото събрание. Академичният съвет е основен колективен орган за ръководство и контрол на цялостната дейност на университета, който включва представители на академичния състав, студенти и докторанти, като не по-малко от 70% от неговите членове са хабилитирани лица. Единствено Ректорът на МУ-Плевен е по право член на Академичния съвет, като останалите представители на академичната общност се избират от Общото събрание.
По предложение на Ректора на МУ-Плевен на своето първо заседание Академичният съвет ще избере заместник-ректорите по основните направления на дейност на висшето училище.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: